Blogs.

Van een eigen verloning naar Mettom: een naadloze overgang

Soms kiezen bedrijven voor een samenwerking Mettom als ze zelf al mensen in dienst hebben. Een van de redenen voor deze keuze is het feit dat ondernemers door deze samenwerking een betere werkgever kunnen zijn voor hun mensen. Daarnaast geeft het ondernemers de kans om weer meer bezig te zijn met de core business in plaats van met personeelszaken. Verrijt Fire & Safety Trainingscenter is zo’n bedrijf. Ruim een jaar geleden kozen ze ervoor om samen te werken Mettom. Cindy, teammanager bij het bedrijf, vertelt er meer over.

Medewerkerscase Verrijt Fire & Safety


Sinds 1 jaar in dienst via Mettom

Bijna 5 jaar geleden startte de carrière van Cindy bij Verrijt Fire & Safety. Toen nog als commercieel medewerker en Office Manager. Inmiddels is ze alweer ruim 2 jaar aan het werk als Teammanager. Cindy maakte dus een wisseling van de wacht mee qua functie maar ook als het gaat om personeelszaken veranderde er het één en ander. Zelf zegt ze hier het volgende over: “Ik werk in augustus 5 jaar bij Verrijt. Sinds een jaar sta ik op de loonlijst van Mettom. Uiteraard werk ik enkel en alleen voor Verrijt Fire & Safety. Daarin is voor mij helemaal niks veranderd. Alleen de naam op mijn arbeidsovereenkomst is gewijzigd. De inhoud ervan is nog hetzelfde met een paar extraatjes. De arbeidsvoorwaarden die Verrijt voor mij had zijn dus helemaal hetzelfde gebleven.”

Ontdek de voordelen voor medewerkers


Een professionele overgang

De overgang naar een andere manier van personeelszaken kan soms gepaard gaan met uitdagingen. Voor Cindy voelde het echter niet als een last. “De opstart en contractbesprekingen die we hebben gehad met Mettom zijn allemaal vlekkeloos verlopen. Mettom heeft zich als payrollorganisatie uitgebreid voorgesteld en uitleg gegeven hoe alles werkt. Ook heeft de payrolladviseur van Mettom goed de tijd genomen om individueel gesprekken te voeren met mij en mijn collega’s. Alle vragen die hieruit kwamen, pakte de payrolladviseur van Mettom snel en goed op.

Fijne extraatjes

Alle arbeidsvoorwaarden die Verrijt Fire & Safety bood aan haar medewerkers heeft Mettom overgenomen. Daarnaast biedt Verrijt sinds de samenwerking ook nog wat andere extraatjes. Cindy: “De collectieve zorgverzekering is een mooie bijkomstigheid. Daarnaast is het trainingsaanbod van GoodHabitz ook interessant. Dit kan een leuk en leerzaam voordeel zijn. Voor de rest is er niet zoveel veranderd. We hebben eigenlijk een externe HR-collega. Best fijn!”


Mettom staat klaar

De opstart van de samenwerking Mettom is allemaal prima verlopen. Inmiddels zijn we een jaar verder. Alles is goed geregeld. Cindy sluit af: “We zijn met een klein team en hebben momenteel relatief weinig uitdagingen. Toch weet ik dat Mettom volledig voor ons klaarstaat als er zaken zijn waarin Mettom een rol kan spelen. Voor nu is het gewoon heel fijn dat de personeelszaken zo goed geregeld zijn. Korte lijntjes, duidelijke en snelle antwoorden op vragen en een gemakkelijk portaal. Alleen maar voordelen!

Check de mogelijkheden