Blogs.

Leads genereren: 10 tips voor leadgeneratie

Als je wilt groeien als bedrijf is het genereren van nieuwe leads een voorwaarde. Wanneer je een grote vijver hebt met veel leads kun je deze prospecten op een gegeven moment warm maken voor jouw product of dienst en hen omzetten naar waardevolle klanten! Maar hoe kun je meer leads genereren? We nemen je mee in onze tips voor leadgeneratie!

Download de tips gratis

 
  1. Verdiep je in jouw klant
  2. Ben aanwezig waar jouw prospect aanwezig is
  3. Een hogere ranking in Google zorgt voor meer leads
  4. Geef content weg voor contactinfo
  5. Maak gebruik van een marketing automation systeem
  6. Ga het echte gesprek aan
  7. Oefen koude acquisitie
  8. Maak tijd voor je leads
  9. Zet je persoonlijkheid in
  10. Schakel een bureau in om leads te genereren
leads-genereren-zoeken

 

Prospects vinden

1. Verdiep je in jouw klant
Ken je klant, wees relevant! Verdiep je in jouw klant. Waarom zou hij of zij bij jou komen kopen? Leer van klanten die je al hebt. Tegen welke problemen liepen zij aan en waarom was jij daarvoor de perfecte oplossing? Dit zijn belangrijke vragen om te beantwoorden wanneer je op zoek gaat naar nieuwe leads. Als jij namelijk weet waar jouw potentiële klant tegenaan loopt, kun je, wanneer je deze klant wil binnenhalen, zo relevant mogelijk zijn met jouw verhaal.

Om jouw ideale klant zo goed mogelijk in beeld te krijgen is het zinvol om een persona te maken. Je persona is een gedetailleerde uitwerking van een fictief persoon die jouw product of dienst koopt. Je omschrijft de persona op basis van bijvoorbeeld het gedrag. Wil je weten hoe je een persona samenstelt? Frankwatching schreef hier een interessant artikel over!

2. Ben aanwezig waar jouw prospect aanwezig is
Weet waar je jouw leads kunt vinden en ben hier zelf aanwezig. Zit jouw ideale klant dagelijks op Facebook? Zorg dat jij hier zichtbaar bent met (gesponsorde) relevante berichten. Weet je zeker dat jouw leads op Beurs X te vinden zijn? Dan sta jij hier natuurlijk ook om jouw verhaal te vertellen! Door aanwezig te zijn op plekken waar je prospects zijn kun je jouw ideale klant nog beter identificeren en wordt prospects benaderen makkelijker.

Tips-voor-leads-genereren

 

Online leads genereren

3. Een hogere ranking in Google zorgt voor meer leads
Zorg voor een goede ranking in Google. Wij merken dat als we hoger in Google scoren, er meer leads uit zichzelf naar ons bellen om een afspraak te maken. Door je teksten te optimaliseren en advertenties te maken voor Google krijg je automatisch een hogere ranking. Weet je zelf niet hoe je dit kunt doen? Maak dan gebruik van een marketingbureau. Zo’n bureau is hierin gespecialiseerd en kan jou hier bij helpen.

4. Geef content weg voor contactinfo
Een effectieve manier voor online leads genereren is door interessante content weg te geven in ruil voor contactinformatie. Op deze manier kun je hen, wanneer je de contactgegevens hebt, op regelmatige basis ‘voeden’ met interessante en relevante content en zo over de streep trekken om een afspraak met jou te maken. Je bouwt zo een database op met interessante prospects die je op een later moment weer eens telefonisch kunt benaderen om een afspraak te maken.

5. Maak gebruik van een marketing automation systeem
Met een marketing automation systeem kun je data over je leads verzamelen en hen op basis van deze data voorzien van relevante mails. Wanneer je gebruikmaakt van een dergelijk systeem (Sharpspring is een voorbeeld) kun je jouw leads daarnaast op de voet volgen en hen precies de juiste aanbieding doen. Let op: de inzet van marketing automation is niet heel simpel. Als je hiermee wil starten is het aan te raden om, zeker bij de implementatie, een expert in de arm te nemen!

leads-genereren-koude-acquisitie

 

Koude acquisitie

6. Ga het echte gesprek aan
Hoewel je online kanalen belangrijk zijn in het verkrijgen van leads, is persoonlijk contact misschien nog wel belangrijker! Wanneer je het echte gesprek aangaat met een lead kun je nog beter inventariseren waar hij of zij tegenaan loopt en jouw verhaal hier op afstemmen. Leads genereren middels koude acquisitie en bijvoorbeeld netwerken is dus minstens zo belangrijk als online leadgeneratie.

7. Oefen koude acquisitie
Koud prospects benaderen is soms best spannend. Als je jezelf hierin oefent kan het toch een succesvolle manier zijn om leads te genereren. Ben je niet de beste beller, oefen dit door middel van bijvoorbeeld een rollenspel met een collega die hier goed in is. Hij of zij kan jou tips geven om beter te worden in koude acquisitie.

8. Maak tijd voor je leads
Neem als je koud gaat bellen de tijd en zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit. Als je gehaast bent hoort je gesprekspartner dit meteen. Hij of zij zal denken dat je eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd bent en dit geeft natuurlijk een verkeerde indruk. Wanneer er op de achtergrond een kind krijst heeft je gesprekspartner niet het idee dat het gesprek om hem of haar draait. Dit is juist heel belangrijk! Maak bij prospects benaderen tijd voor jouw prospect en zorg dat hij of zij het gevoel krijgt het belangrijkste te zijn.

Kun jij nog wat extra tips gebruiken als het gaat om koude acquisitie? Lees deze blog met tips voor koude acquisitie.

persoonlijkheid-leads-genereren

 

Persoonlijke benadering bij leads genereren

9. Zet je persoonlijkheid in
Wanneer je persoonlijk contact zoekt met leads is het voor deze prospect door de persoonlijke benadering vaak moeilijker om ‘nee’ te zeggen tegen een afspraak dan wanneer je hem of haar benadert via een online kanaal. ‘Nee’  zeggen tegen een scherm is namelijk veel makkelijker dan tegen een persoon die je hoort of zelfs ziet. Zet je persoonlijkheid dus in om een lead over de streep te krijgen om een afspraak te maken.

Professionele partner voor leadgeneratie

10. Schakel een bureau in om leads te genereren
Wil je op grotere schaal afspraken genereren maar heb je eigenlijk geen tijd om iedereen te bellen? Het kan heel waardevol zijn om ook hiervoor een bureau in te schakelen. Door hun optimale voorbereiding en met koude acquisitie als core business zit jouw agenda binnen no time vol met afspraken!

Leads genereren: geef jouw database een boost

Geef jouw database een boost met deze tips voor leads genereren. We hopen dat je met deze tips jouw ambities kunt waarmaken! Wil jij meer tips om je bedrijf te laten groeien? We hebben hier een mooie reeks whitepapers over geschreven!

Check de whitepapers