Blogs.

Uitbesteding salarisadministratie: 3 manieren om je personeelszaken extern te regelen

Veel groeiende ondernemers kiezen tegenwoordig voor uitbesteding salarisadministratie. Hedendaagse bedrijven willen knallen met hun bedrijf en niet meer bezig zijn met randzaken! Terecht, vinden wij. Ondernemers die de volle focus hebben op hun core business groeien gewoon sneller. Denk jij eraan om je salarisadministratie uit te besteden? We geven je in deze blog 3 manieren voor uitbesteding salarisadministratie.

uitbesteding-salarisadministratie-met-fhris

De beste software en gedeeltelijke uitbesteding salarisadministratie

Sommige, al wat grotere, bedrijven hebben vaak al een of meerdere HR-medewerkers in dienst om vorm te geven aan het personeelsbeleid. Toch zien we dat in deze bedrijven, waar alles ogenschijnlijk goed geregeld is, er nog wel wat slagen zijn te maken als het gaat om de salarisadministratie en de algehele personeelsadministratie. De salarisadministratie moet altijd goed gaan, maar HR-medewerkers hebben hierdoor heel vaak weinig tijd om bezig te zijn met wat er écht toe doet: de mensen binnen het bedrijf. Als jij je hierin herkent, zou je ervoor kunnen kiezen om de salarisadministratie uit te besteden met goede en gebruiksvriendelijke software van een partij zoals Fhris. Zij hebben een uitgebreid HR-portaal gebouwd waarin zowel een manager als een medewerker makkelijk de weg vindt. Van salarisadministratie tot aan verlof: alles is geregeld in dit handige portaal.

payrolling-voor-uitbesteding-salarisadministratie

Afscheid nemen van álle rompslomp met payrolling

Voor kleinere bedrijven (ongeveer tot en met 20 fte) is het vaak minder zinvol om al een HR-medewerker aan te nemen. Voor dit soort bedrijven is de uitbesteding salarisadministratie écht een must. Je wilt als groeiende ondernemer toch niet bezig zijn met alle rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap?

Voor deze ondernemers zien we payrolling als perfecte oplossing. Jij vindt de juiste medewerker die juridisch gezien bij het payrollbedrijf in dienst komt. Het payrollbedrijf regelt vervolgens alles: van uitbesteding salarisadministratie, tot aan verlof, verzuim én secundaire arbeidsvoorwaarden. Jij hoeft nergens meer aan te denken.

Alles weten over payrolling? Download gratis en vrijblijvend ons e-book!

Download het gratis e-book
 
uitbesteding-salarisadministratie-uitzenden

Uitzenden: ook een manier voor uitbesteding salarisadministratie 

Een uitzendbureau neemt niet alleen de salarisadministratie van je over maar bemiddelt ook tussen bedrijven die werknemers zoeken en mensen die op zoek zijn naar een baan. Als je op zoek bent naar een medewerker en je kunt die niet vinden, zou je ervoor kunnen kiezen om te werken met een uitzendbureau. Door uitzenden is je medewerker wat minder goed beschermd: je kunt langer werken met flexibele contracten dan wanneer je jouw medewerker zelf in dienst neemt of gaat payrollen. Dit terwijl je vaak toch al sneller weet of iemand goed bij je past (en je dus ook sneller de keuze kunt maken voor een langer contract). Het werken met een uitzendbureau is trouwens vaak wel duurder dan werken met enkel software of met een payroller. Dit omdat een uitzender ook de werving voor zijn rekening neemt. Er zijn dus grote verschillen tussen uitzenden en payrolling.

Welke manier van uitbesteding salarisadministratie past het best bij jou?

Hoe je het ook wendt of keert: de salarisadministratie is een terugkerend karwei waar je je waarschijnlijk niet mee bezig wilt houden. Welke manier van uitbesteding voor jou het beste werkt, weet je zelf natuurlijk het beste. Er zijn uiteraard nog meer manieren om je salarisadministratie uit te besteden. Als het gaat om de manieren die we in deze blog hebben besproken, denken wij er zo over:

  • Gedeeltelijke uitbesteding met software is voor de wat grotere bedrijven die al een HR-medewerker in dienst hebben
  • Payrolling is voor bedrijven met 1 tot 20 medewerkers die alles goed geregeld willen hebben én goed werkgeverschap belangrijk vinden
  • Uitzenden is voor bedrijven die zelf niet de juiste medewerker kunnen vinden en maximale flexibiliteit willen als het gaat om personeel

Waar kies jij voor? Als je meer wilt weten over payrolling, staan onze adviseurs graag voor je klaar!