Blogs.

Wet Arbeidsmarkt in Balans: ben jij van de WAB?

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is aangenomen. Deze wet geldt sinds 1 januari 2020. Een wet die vast personeel aantrekkelijker moet maken. Een wet die er ook voor zorgt dat medewerkers vanaf dag 1 transitievergoeding gaan opbouwen, een wet die de ketenregeling verruimt naar 3 contracten in 3 jaar en een wet met strengere regels voor oproepkrachten. Kortom: werkgeven wordt niet direct veel makkelijker!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om de WAB en werkgeverschap?

Plan een belafspraak
wet-arbeidsmarkt-in-balans

Wat is de Wet Arbeidsmarkt in Balans?

De WAB is ook een wet die een duidelijk onderscheid maakt tussen payrolling en uitzenden. Onze branche zal hiermee behoorlijk worden opgeschud en partijen die hun bestaansrecht enkel hebben op het gebied van flexibiliteit zullen het moeilijk krijgen. Mettom heeft vanaf de oprichting echter volledig ingezet op het ontzorgen van haar opdrachtgevers en het op een juiste manier invulling geven aan werkgeverschap. Wij nemen dit heel serieus door goede secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden zoals een passende aanvullingsverzekering bij langdurige ziekte, een eigen digitale leeromgeving en veel kortingen op verzekeringen en uitjes. Dat payrolling nu een specifiek kader krijgt juichen wij alleen maar toe!

Download ons gratis e-book

 

Rob Toonders over de WAB

“Werkgeven blijft een vak apart, zowel voor als na de WAB. Wij zeggen wel eens: als je een website nodig hebt dan ga je naar een websitebouwer, als je je tuin wilt laten doen dan ga je naar een hovenier maar als je personeel gaat aannemen dan rommel je zelf maar wat aan. En de grootste risico’s zijn gemoeid met personeel. Want stel dat je medewerker langdurig ziek wordt? Al ooit becijferd wat dat kost? Of ooit berekend wat je personeel nu eigenlijk alles bij elkaar kost? Je hebt vaak met 5 tot 7 instanties (salarisverwerker, verzuimverzekeraar, arbodienst, jurist, pensioen, etc.)  te maken dus tel maar uit. Voor allemaal ben je een kleine speler en krijg je dus niet de scherpste prijs. Bij Mettom is dat wel anders: omdat wij op grote schaal kunnen inkopen ben je bij ons verzekerd van een eerlijke prijs die je betaalt voor alle zaken omtrent jouw personeel.”

Bereken jouw prijs

Mettom en de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Mettom voelt als een HR-collega bij jou op de werkvloer. Wij zijn er om te sparren over diverse zaken, behoeden je voor onverwachte risico’s en brengen overzicht in de wereld van HR. Uiteraard bieden we aan de medewerkers naast tijdelijke arbeidsovereenkomsten ook contracten voor onbepaalde tijd. We maken werkgeven makkelijker. Dat deden we altijd al en dan blijven we doen. Zowel voor als na de WAB.

Sta jij op het punt om je eerste medewerker aan te nemen? Of heb je onlangs te maken gehad met langdurig ziekteverzuim en heb je hiervan je buik wel vol? Of vraagt je medewerker om een pensioenregeling maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Neem snel contact met ons op en wij praten je in een half uurtje bij over de mogelijkheden! Vooraf al inschatten hoe jij ervoor staat met je personeelszaken? Doe dan de gratis Mettom Quickscan!

Doe de quickscan