Blogs.

5 tips voor een inspirerende werkplek voor je medewerker

Een inspirerende werkplek creëren voor je medewerker: als je een (eerste) medewerker gaat aannemen moet je ook hiermee aan de slag. Bij het aannemen van je eerste medewerker komt veel kijken. Als je medewerker bij jou begint moet je veel regelen, en de werkplek is daar een belangrijk onderdeel van.

Whitepaper binden van personeel [gratis download]
 

Waarom is een inspirerende werkplek zo belangrijk?

Een werkplek is een werkplek, niks bijzonders toch? Dat zou je misschien denken! Een inspirerende werkplek draagt namelijk bij aan het succes van jouw bedrijf. Een inspirerende en goede werkplek zorgt ervoor dat jouw medewerker zich op zijn gemak voelt. En dat zorgt er dan weer voor dat je medewerker beter werk levert en waarschijnlijk langer bij jou blijft werken. Gelukkige medewerkers zijn productiever en zorgen voor meer omzet! Een inspirerende werkplek draagt daar zeker aan bij! In deze blog delen we 5 tips met je om een inspirerende werkplek te creëren voor jouw medewerker.

Voordelen-payroll-werknemers

 

1. Bij een inspirerende werkplek hoort goed kantoormeubilair

Een goede werkhouding is erg belangrijk, de werkplek ergonomisch inrichten vanzelfsprekend ook. Als jouw medewerker niet de juiste werkhouding heeft, kan het namelijk zo zijn dat hij of zij op een gegeven moment last krijgt van bijvoorbeeld nek, schouders, of polsen. Kies daarom voor een goed bureau en een bureaustoel. Eigenlijk moet je zorgen voor een werkplek op maat. Zorg voor de juiste hoogte, voor zowel het bureau als de stoel én kies voor een stoel met een fijne rugleuning. Zorg er daarnaast voor dat je medewerker zijn benen in een hoek van 90 graden met zijn op de grond staat. Uiterlijk is bij kantoormeubilair ondergeschikt aan functionaliteit en comfort: het moet gewoon goed zijn zodat jouw medewerker zijn of haar werk goed kan doen.

2. Daglicht en ramen voor een inspirerende werkplek

Een kantoor zonder ramen is volgens ons geen kantoor. Jouw medewerker én jij hebben daglicht nodig om goed te functioneren. En ramen om soms eens een momentje af te dwalen met je gedachten zodat je daarna weer productief verder kunt. Door inspiratie van buiten komen misschien de beste ideeën naar boven!

Zorg voor ramen zodat jij en je medewerkers af en toe kunnen afdwalen om weer tot de beste nieuwe ideeën te komen!

Veel daglicht zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid bent. Daarnaast zorgt daglicht ervoor dat je gewoonweg productiever bent. En productieve medewerkers zijn medewerkers die bijdragen aan jouw succes!

E-book goed werkgeverschap [gratis download]

 

inspirerende-werkplek-groen-op-kantoor

 

3. Mooi wat groen kan doen op kantoor

Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit op jouw kantoor. Daarnaast hebben planten een positief effect op jouw mensen. Ze verminderen stress en maken het kantoor gewoonweg aantrekkelijker om in te werken. Zelf geen groene vingers? Er zijn verschillende partijen waar je planten kunt ‘leasen’. De partij waar je hiervoor mee schakelt kijkt welke planten het beste gedijen in jouw bedrijf. Het groen wordt ook regelmatig verzorgd door de ‘leasemaatschappij’ zodat je hier zelf niet mee bezig hoeft te zijn.

4. Thuiswerken? Ook daar is een inspirerende werkplek belangrijk!

In het afgelopen jaar hebben we met z’n allen bewezen dat thuiswerken ook een mogelijkheid is. Sommige medewerkers functioneren echt beter als zij zowel thuis als op kantoor kunnen werken. Sta je hiervoor open? Maak dan een budget beschikbaar waarmee jouw medewerker zijn thuiswerkplek kan inrichten. Heb je nog goede bureaus of stoelen over? Dan kunnen die meteen naar het thuiskantoor van je medewerker. Ook een extra scherm is geen overbodige luxe (ook niet op kantoor, trouwens). Zorg zowel thuis als op kantoor voor een fijne werkplek zodat jouw medewerker het beste uit zichzelf kan halen.

inspirerende-werkplek-ontspanning

 

5. Ontspanning is minstens zo belangrijk als hard werken!

Door goed te ontspannen kunnen jij en je medewerkers weer volle bak aan het werk. Probeer dus een plek te creëren bij jou op kantoor waar niet gewerkt wordt. Een bar, een tafel waar je aan kunt lunchen, een voetbaltafel of een dartbord: het zijn allemaal manieren om die ruimte in te richten maar wees vooral creatief! Jij weet het beste wat bij jouw bedrijf en bij jouw mensen past. Pas hier dus ook jouw ontspanningsruimte op aan. Samen lunchen in een fijne kantine om daarna een potje tafelvoetbal te spelen: zo doen wij dat bij Mettom en wij knallen vervolgens de rest van de middag lekker door!

Een inspirerende werkplek maakt jou een betere werkgever

Ben jij overtuigd? Volgens ons maakt een inspirerende werkplek jou een betere werkgever. En de beste werkgevers hebben gelukkige medewerkers in dienst. Wil jij alles weten over hoe je het werkgeluk van jouw medewerkers nog meer kunt vergroten? Lees het in onze gratis whitepaper!