Blogs.

Als hovenier medewerkers binden: payroller Mettom helpt Strijbos Groen!

Als payroller merken we dat hoveniers het steeds lastiger vinden om medewerkers aan zich te binden. Zo ook rasondernemer Joost Strijbos van Strijbos Groen. Hij merkte een aantal jaar geleden dat het steeds lastiger werd om een goede medewerker te binden aan zijn hoveniersbedrijf. Hij wilde een goede werkgever zijn voor zijn personeel, maar als groeiende ondernemer was het lastig om zelf alles uit te zoeken en te regelen. Payroller Mettom helpt daarom Joost al sinds jaar en dag met zijn personeelszaken.

Whitepaper binden van personeel [gratis]
 
payroller-mettom-samen-met-strijbos-groen

 

Invulling goed werkgeverschap samen met payroller Mettom

“Als hovenier merkte ik dat ik het steeds lastiger vond om medewerkers aan mijn bedrijf te binden. Het bieden van secundaire arbeidsvoorwaarden is als groeiende werkgever soms lastig. Je kunt medewerkers niet altijd alles bieden wat je zou willen. Net zoals in verschillende andere branches merken we binnen de hoveniersbranche dat er een krapte is op de arbeidsmarkt. Het binden van een nieuwe medewerker is dus zeker nu heel belangrijk”, aldus Joost, eigenaar van Strijbos Groen.

Joost was op zoek naar een manier om zijn personeelszaken naar een hoger plan te tillen. Ook wilde hij zijn medewerkers laten zien dat het gras niet altijd groener is bij de buren. “Een aantal jaar geleden raakte ik in gesprek met payroller Mettom en ik had meteen een goed gevoel over hoe zij omgaan met het werkgeverschap. Met de tools en handvatten van deze payroller kon ik een betere werkgever worden.”

strijbos-groen-samen-met-payroller-mettom

 

Mettom is als payroller een échte HR-afdeling

“Mettom voelt voor mij en mijn medewerkers als een HR-afdeling die ik zelf binnen mijn bedrijf niet heb. Alles rondom mijn personeelszaken is goed geregeld. Denk bijvoorbeeld aan het ziekteverzuim. Ik word compleet ontzorgd als het gaat om het werkgeverschap. Daarnaast bieden de mensen van Mettom goede begeleiding.”

Joost ervaart al jaren een prettige samenwerking en hij zegt tot slot nog het volgende over onze samenwerking: “Mettom denkt mee, zij staan voor mij klaar als het nodig is en denken in oplossingen in plaats van in problemen. Als je als ondernemer een payroller zoekt, kan ik Mettom zeker aanbevelen.”

Kort gezegd heeft de samenwerking met Mettom het volgende opgeleverd voor Strijbos Groen.

  • Alles rondom personeelszaken wordt goed geregeld, bijvoorbeeld verzuim
  • Complete ontzorging rondom werkgeverschap
  • Goede begeleiding om een goede werkgever te zijn
  • Externe HR-afdeling
  • Mettom denkt in oplossingen

Strijbos Groen, hoveniersbedrijf in het groene Wintelre

Strijbos Groen is een familiebedrijf dat al sinds 1961 actief is in de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen, bedrijfstuinen en openbaar groen. Het bedrijf is sinds de oprichting gevestigd in het groene dorp Wintelre. Samen Mettom is Strijbos Groen een volwaardige werkgever voor veelbelovende hoveniers!