Blogs.

Personeel aannemen: 3 tips om de beste werkgever te worden

Bij personeel aannemen komt veel kijken. Je moet van alles regelen en bovendien verwacht jouw medewerker dat jij een professionele en goede werkgever bent. Jij moet simpelweg de beste werkgever zijn als je personeel gaat aannemen! De beste werkgever heeft namelijk tevreden medewerkers in dienst die gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf en jouw organisatie te halen. Wil jij weten hoe je de beste werkgever wordt bij personeel aannemen? Lees hieronder 3 tips!

Check ons e-book over goed werkgeverschap
 
personeel-aannemen-waardering-opleiding

 

1. Personeel aannemen en waarderen van medewerkers

Als je personeel gaat aannemen, denk er dan aan dat je jouw medewerkers waardering moet geven voor het werk dat zij doen. En dat doe je niet enkel en alleen door het bieden van een goed salaris. Dat salaris vinden mensen steeds minder belangrijk: jij moet laten zien dat jij blij bent met jouw personeel!

Je laat jouw medewerkers jouw waardering zien met grote zaken, zoals bijvoorbeeld het bieden van opleidingen. Hiermee laat je zien dat je jouw medewerker serieus neemt. Je kunt het natuurlijk ook laten zien met kleinere dingen: zorg wekelijks voor fruit voor jouw personeel, organiseer regelmatig een borrel of verras je medewerker met taart als hij of zij jarig is.

Whitepaper binding van personeel [gratis download]
 
personeel-aannemen-en-open-communicatie

 

2. Open communicatie bij personeel aannemen

Zorg ervoor dat jij altijd open bent richting je personeel. Zo laat je zien dat je jouw medewerker vertrouwt. Deel bijvoorbeeld eens in de paar maanden hoe het bedrijf ervoor staat. Hiermee creëer je ook een werksfeer waarin iedereen het beste uit zichzelf probeert te halen.

Naast het delen van cijfers is het ook belangrijk om open te communiceren over het functioneren van jouw medewerker én het functioneren van jou als leidinggevende. Voer regelmatig gesprekken met je medewerker in de vorm van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Bespreek binnen deze gesprekken ook heldere doelen zodat jullie samen verder kunnen groeien. Werkgevers die actief bezig zijn met de doelen en wensen van hun personeel worden over het algemeen gezien als professionele werkgevers. En dat wil je toch als je de beste werkgever wilt worden?

personeel-aannemen-en-werkgeluk

 

3. Investeren in het welzijn van je personeel

Mensen die lekker in hun vel zitten, zorgen voor meer omzet en een succesvol bedrijf. Zorg er dus voor dat jouw medewerkers gelukkig zijn. Zorg bijvoorbeeld voor een fijne en inspirerende werkplek. Wordt er veel thuisgewerkt bij jouw bedrijf? Zorg er dan ook voor dat jouw medewerker thuis fijn aan de slag kan. Investeer verder in het werkgeluk van jouw medewerkers door ze bijvoorbeeld regelmatig complimenten te geven, vertrouwen te hebben in je medewerkers en echt lol te maken met je personeel. Wil jij meer tips als het gaat om werkgeluk voor jouw personeel?

 

Download onze tips voor goed werkgeverschap

Wil jij er alles aan doen om de beste werkgever te worden voor jouw personeel? Speciaal voor jou als enthousiaste ondernemer en werkgever hebben we een whitepaper geschreven over goed werkgeverschap. Hierin geven we je 10 praktische tips om de beste werkgever te worden voor jouw personeel!