Blogs.

Samenwerking payrollbedrijf: geschikt voor zakelijke dienstverlening?

Bij het aannemen van personeel kun je de overweging maken om samen te werken met een payrollbedrijf. Voor heel veel ondernemers is payrolling een geschikte keuze als het gaat om het uitbesteden van je personeelszaken. We leggen je in deze blog uit of jouw bedrijf geschikt is voor een samenwerking met een payrollbedrijf.

Gratis download ‘Alles over payrolling’
 
Plan meteen een belafspraak

 

samenwerking-payrollbedrijf-bedrijfsomvang

 

Voor welke bedrijfsomvang is een payrollbedrijf geschikt?

Ondernemers denken misschien soms dat zij alles zelf moeten doen. Niets is minder waar. Wanneer je als groeiende ondernemer je eerste medewerker gaat aannemen is een samenwerking met een payrollbedrijf écht iets voor jou.

Personeelszaken zijn dingen waar je je eigenlijk nooit mee bezighoudt. Dan is het dus een goede zet om dit uit te besteden aan een specialist. Wij laten onze website ook maken door een webbouwer en gaan niet zelf zitten knutselen. Doe dit dus ook niet met je personeelszaken.

Volgens ons is payrolling de meest complete personeelsoplossing voor bedrijven tot en met 20 medewerkers. We groeien dus ook graag met ambitieuze ondernemers mee!

Bereken jouw payrolltarief
 
payrollbedrijf-zakelijke-dienstverlening

 

Samenwerking met een payrollbedrijf als zakelijk dienstverlener?

Voor de zakelijke dienstverlening is payrolling een perfecte oplossing. Je bent waarschijnlijk een ondernemer met een passie voor jouw vak. Het payrollbedrijf neemt voor jou alle rompslomp omtrent personeel uit handen. De voordelen van de samenwerking met een payrollbedrijf voor de zakelijke markt zijn volgens ons de volgende:

 • Je kunt de administratie rondom personeel loslaten. Alle administratie wordt voor jou geregeld. Zo heb je, als het gaat om je personeel, niet meer te maken met de Belastingdienst en een partij die de salarisverwerking voor je verzorgt.
 • Je hebt geen regeldruk meer die komt kijken bij het aannemen van personeel. Wanneer je gaat voor een payroll constructie hoef je je medewerkers alleen nog maar aan te melden bij Mettom. Wij regelen de rest.
 • Arbeidsovereenkomsten worden voor jou opgemaakt. Je hebt hier geen omkijken meer naar.
 • Het risico bij ziekte wordt van je overgenomen. Zo kom je niet meer voor onverwachte kosten bij ziekte te staan.
 • Het pensioen voor je personeel is meteen geregeld. Je hoeft zelf niet meer te zorgen voor een pensioenaansluiting en pensioenafdrachten.
 • Mettom biedt meteen opleidingsmogelijkheden voor jouw personeel. Ook daarvoor hoef jij geen
Plan een belafspraak

 

beste-voor-jouw-personeel-payrollbedrijf

 

Het beste voor jouw personeel

Het payrollbedrijf is specialist in werkgeverschap. Bij Mettom staan we voor goed werkgeverschap. Het allerbelangrijkste ben jij als klant maar daar hoort jouw personeel natuurlijk gewoon bij.

E-book goed werkgeverschap [gratis download]
 

Als het gaat om werkgeverschap willen wij dat alles perfect geregeld is voor jouw medewerkers. Wij willen het beste voor jouw personeel. Daarom regelen we alles van A tot Z. Jouw medewerkers zijn tevreden omdat wij zorgen voor het volgende:

 • Strakke salarisadministratie: jouw medewerkers hoeven nooit op hun salaris te wachten want wij zorgen voor een tijdige uitbetaling van het salaris.
 • Kennis van HR: als jouw medewerkers HR-gerelateerde vragen hebben kunnen zij, net als jij, altijd bij ons terecht. Onze specialisten staan altijd klaar met het antwoord op hun vragen die ze wellicht niet aan jou kunnen stellen.
 • Begeleiding bij ziekte: als jouw medewerker ziek wordt bieden wij deskundige begeleiding. Wij houden contact met je medewerker en zorgen er samen voor dat hij of zij snel weer beter is.
 • Pensioenregeling: wij zorgen voor een pensioenregeling voor jouw personeel. Dit is meteen goed geregeld en voor jouw medewerkers is dit een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.
 • Opleidingsmogelijkheden: voor jouw medewerker is het heel belangrijk dat hij of zij zich kan blijven ontwikkelen. Daarom krijgen je medewerkers toegang tot ons online opleidingsportaal van GoodHabitz. Binnen dit portaal bieden we meer dan 150 trainingen aan. Er is altijd een training die bij jouw medewerker past.
 • WGA-aanvullingsverzekering: wanneer jouw medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt vullen wij de uitkering van je medewerker aan zodat een eventuele inkomensterugval deels opgevangen wordt.
 • Korting op uitjes: op ons online platform boordevol uitjes en restaurants krijgen jouw medewerkers flinke kortingen. Wij vinden ontspannen namelijk net zo belangrijk als hard werken. Vind jij dat ook?

Samenwerken met een payrollbedrijf iets voor jou?

Wil jij een medewerker aannemen? Denk dan echt eens aan een payrollbedrijf. Het payrollbedrijf is specialist in werkgeverschap. Net als dat jij specialist bent op jouw vakgebied. Wij laten graag randzaken over aan specialisten. En wij vinden dat jij dat ook zou moeten doen! We helpen je graag groeien! Wil jij weten of jouw onderneming geschikt is voor payrolling? Plan dan een belafspraak met een van onze payrolladviseurs.