Blogs.

Hoe payroll bijdraagt aan goed werkgeverschap

Bij de inrichting van goed werkgeverschap moet je met veel zaken rekening houden. Vanuit de wet is bepaald dat je je als goede werkgever dient te gedragen. Je moet de 6 beginselen volgen. Wist je dat payrolling een bijdrage kan leveren aan goed werkgeverschap? We vertellen je er graag meer over in deze blog.

Check ons e-book over goed werkgeverschap
Of download het e-book over payrolling
 
wat-is-goed-werkgeverschap

 

Wat is goed werkgeverschap?

In artikel 7:611 van het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd wat de wetgeving is omtrent goed werkgeverschap (en goed werknemerschap). In deze wet staat het volgende: ‘De werkgever en de werknemer zijn verplicht zich als een goed werkgever en een goed werknemer te gedragen’. Deze wet houdt in dat je je als werkgever ten opzichte van je werknemer goed dient te gedragen: je maakt afwegingen en beslissingen niet alleen in je eigen belang. Je weegt ook de belangen van je werknemer mee. Houd bij de inrichting van goed werkgeverschap rekening met de 6 beginselen:

 1. Wees zorgvuldig
 2. Behandel je medewerkers gelijk
 3. Zorg dat je medewerkers jou kunnen vertrouwen
 4. Maak geen misbruik van je positie
 5. Motiveer je beslissingen
 6. Zorg voor een behoorlijke verzekering

Uiteraard spelen niet enkel deze 6 beginselen een rol. Goed werkgeverschap gaat natuurlijk over veel meer dan alleen een wetgeving. Wil je de beste werkgever worden voor jouw personeel maar weet jij niks van personeelszaken? Dan doe je er goed aan om samen met een payrollbedrijf invulling te geven aan goed werkgeverschap.

Hoe geef jij invulling aan het werkgeverschap? Check hoe jij ervoor staat met de gratis Mettom Quickscan!

 

Wat doet een payrollbedrijf?

Wanneer je de samenwerking aangaat met een payroll bedrijf werf je je eigen medewerkers. Dit personeel komt dan juridisch gezien in dienst bij het payrollbedrijf. Toch blijven deze medewerkers enkel bij jou werkzaam. Jij bepaalt ook zelf het salaris van je medewerkers. Juridisch gezien wordt het payrollbedrijf werkgever van jouw medewerkers. Dit betekent dat het payrollbedrijf zorgt voor arbeidsovereenkomsten, salarisstroken, de salarisuitbetaling en risico loopt bij ziekte. Daarnaast speelt het payrollbedrijf een rol in het bieden van secundaire arbeidsvoorwaarden. Alle administratieve rompslomp die te maken heeft met werkgeverschap laat je over aan het payrollbedrijf.

Door samen te werken met een payrollbedrijf hoef je je nooit meer zorgen te maken over alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap!

payrolling-en-goed-werkgeverschap

 

Hoe draagt payrolling bij aan goed werkgeverschap?

Het payrollbedrijf waarmee je eventueel gaat samenwerken is specialist in werkgeverschap. Een payrollspecialist weet niet alleen goed hoe een salarisstrook in elkaar steekt. Hij weet ook alles van het bieden van uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en kan jou van tips voorzien om goed werkgeverschap in te richten. Tot slot valt een groot deel van de inrichting van goed werkgeverschap gewoon onder het tarief van payrolling. Bij de samenwerking met Mettom kun je bijvoorbeeld rekenen op het volgende:

 • Het opmaken van juridisch onderbouwde arbeidscontracten
 • De totale loonadministratie wordt van je overgenomen: jij wordt een professionele werkgever
 • Het verzuimrisico en de verzuimbegeleiding worden geregeld
 • Het payrollbedrijf regelt een adequate pensioenvoorziening voor jouw personeel
 • Je medewerkers ontvangen op tijd hun salarisstrook en loon
 • Medewerkers krijgen opleidingsmogelijkheden middels een opleidingsportaal
 • Het payrollbedrijf biedt een WGA-aanvullingsverzekering
 • Jouw medewerkers krijgen collectieve personeelsvoorzieningen
 • Het payrollbedrijf weet alles over HR-gerelateerde zaken en adviseert jou hierin
E-book ‘Alles over payrolling’ [gratis download]
 

Samen Mettom de beste werkgever worden

Door de samenwerking aan te gaan met een payrollbedrijf wordt de invulling van goed werkgeverschap een stuk makkelijker. Naast de standaardzaken die in het payroll tarief vallen kun je met jouw eigen payrolladviseur sparren over het werkgeverschap. Aangezien we bij Mettom gespecialiseerd zijn in werkgeven kunnen wij jou helpen om de beste werkgever te worden voor jouw personeel!