Payroll tarief: welke personeelskosten worden gedekt? - Mettom

Wat is inbegrepen in het payroll tarief?

Wanneer je personeel aanneemt middels payrolling krijg je te maken met het payroll tarief. Personeel aannemen is, als je het zelf doet, bovendien een complex gebeuren en is als je het ons vraagt echt specialistenwerk! Check in deze blog wat er allemaal komt kijken bij het aannemen van personeel.

Het payroll tarief

Een alternatief om je personeel in dienst te nemen is het werken met een payrollbedrijf. Het grote voordeel van het werken met een payrollbedrijf is dat heel veel administratieve werkzaamheden uit handen worden genomen. Maar wat valt er allemaal onder het payrolltarief? Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van wat er allemaal in het payrolltarief is inbegrepen en welke werkzaamheden je dus zelf niet meer hoeft uit te voeren. En dat zorgt voor focus en groei van je bedrijf!

arbeidscontract-opmaken-payroll-tarief

Arbeidscontracten binnen het payroll tarief

Als je de juiste medewerker hebt gevonden moet je allereerst de gemaakte afspraken vastleggen in een arbeidsovereenkomst. Je hebt dan een aantal keuzes zoals:

  • Contract bepaalde tijd of contract onbepaalde tijd
  • Proeftijd of geen proeftijd
  • Concurrentiebeding of geen concurrentiebeding
  • Wel relatiebeding of geen relatiebeding

Door wijzigende wetgeving verandert het juridisch kader van een arbeidsovereenkomst ook regelmatig. Het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele juridische kaders, anders kan het je uiteindelijk duur komen te staan. Een payroll bedrijf maakt voor jou het arbeidscontract op voor je medewerker. Dit valt onder het payroll tarief.

verzuimverzekering-afsluiten-payroll-tarief

Verzuimverzekering en het payroll tarief

De werkgever is verantwoordelijk voor de loondoorbetaling van een zieke medewerker. Aangezien dit een fors risico is, is het verstandig om een verzuimverzekering (ziekteverzuimverzekering) af te sluiten. Want heb je ooit berekend wat de kosten zijn van een zieke medewerker? Sprout schreef een artikel over de financiële gevolgen die een zieke medewerker met zich mee brengen. In dit artikel lees je ook wat er allemaal bij komt kijken als je medewerker ziek is.

De Ondernemer heeft berekend dat een zieke medewerker gemiddeld €250,- per dag kost. En dat is natuurlijk niet een risico dat je als kleine werkgever moet willen dragen. Daarom vallen de verzuim kosten onder het payroll tarief als je de samenwerking aangaat met een payroll bedrijf.


pensioenregeling-payrolling

Pensioenregeling optuigen

In het kader van goed werkgeverschap kan een pensioenregeling niet ontbreken. Vaak ben je volgens de cao waaronder je valt verplicht om pensioen af te dragen aan een gekoppelde pensioenregeling maar indien je niet onder een cao valt dan zul je zelf een pensioenregeling moeten afsluiten. Goede medewerkers zijn schaars en een pensioen voor je medewerkers is echt een must die niet mag ontbreken als secundaire arbeidsvoorwaarde.

Veel payrollbedrijven kiezen ervoor om voor hun medewerkers die niet onder een cao vallen een pensioenregeling op te bouwen. En ook deze pensioenregeling valt onder het payroll tarief.

loonadministratie-personeel-aannemen

Loonheffingennummer aanvragen

Als werkgever krijg je te maken met allerlei werkgeverslasten en dien je op het loon van je medewerkers loonbelasting in te houden. Om deze afdrachten aan de Belastingdienst te kunnen doen middels een loonaangifte dien je een loonheffingennummer te hebben. Als je je eerste medewerker gaat aannemen zul je dus een loonheffingennummer moeten aanvragen bij de Belastingdienst. Wanneer je zelf geen personeel in dienst hebt en jouw personeel gaat ‘op de payroll’ hoef je geen loonheffingennummer aan te vragen. Juridisch gezien ben jij niet de werkgever van deze medewerkers dus het payrollbedrijf regelt dit voor jou.

Loonadministratie

Als je zelf medewerkers in dienst neemt is het uiteraard belangrijk dat je je salarisadministratie goed op orde hebt. Je medewerkers hebben namelijk behoefte aan een duidelijke en leesbare loonstrook en zitten niet te wachten op onnodige correcties van de ene op de andere maand. Een foutloze loonadministratie is echter niet voor iedereen weggelegd. Bedenk dus goed aan wie je deze belangrijke taak uitbesteedt. Een payrollbedrijf neemt de loonadministratie uit handen: jouw medewerkers ontvangen iedere maand of week een correcte loonstrook en ieder jaar een jaaropgave die zij kunnen gebruiken bij hun aangifte inkomstenbelasting.

Hoe zijn jouw personeelszaken geregeld? Ontdek het met de gratis Mettom Quickscan!

wet-verbetering-poortwachter

Wet Verbetering Poortwachter

De Wet Verbetering Poortwachter is een wet die erop toeziet dat je als werkgever de juiste inspanningen verricht om zieke medewerkers te begeleiden met hun herstel. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de re-integratie. Ondanks dat dit echt complexe materie is en je waarschijnlijk niet thuis bent in deze stoffige materie kun je ook te maken krijgen met forse boetes als je in het proces steken laat vallen. Een payrollbedrijf heeft een verzuimmanager in dienst die de stappen van de poortwachterswet volgt voor jou en je medewerkers. Hiervoor betaal je geen extra kosten!

administratie-payroll-tarief

Cao verplichting uitzoeken

Ben jij als bedrijf verplicht om een cao te volgen? En als dat dan is, weet je dan ook welke verplichtingen en arbeidsvoorwaarden er in de betreffende cao zijn opgenomen? Wanneer je personeel gaat aannemen moet je dit allemaal uitzoeken. Een payrollbedrijf heeft cao-specialisten in dienst die dit voor jou oppakken. Zo hoef jij hier geen tijd in te steken.

Vaststellingsovereenkomst

Indien het tussen jou en je medewerker niet meer helemaal lekker loopt is het wellicht beter om de samenwerking te beëindigen. Bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst is dit vaak niet zo’n probleem maar wat als het een arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd? De makkelijkste weg om uit elkaar te gaan is middels een vaststellingsovereenkomst. Maar, wat is een vaststellingsovereenkomst nu eigenlijk? In feite is dit een overeenkomst waarin je vastlegt wanneer de medewerker uit dienst gaat en op welke voorwaarden. Gezien de complexiteit en risico’s die ermee gemoeid zijn is het verstandig om een jurist in te schakelen. Ook dit valt bij een payroll bedrijf onder het payroll tarief: de jurist van het payrollbedrijf stelt deze overeenkomst op wanneer je deze nodig hebt.

secundaire-arbeidsvoorwaarden-personeel

Secundaire arbeidsvoorwaarden: binnen het payroll tarief

Een medewerker komt niet meer alleen bij jou werken voor een goed salaris: de secundaire arbeidsvoorwaarden moeten voor je personeel goed op orde zijn. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payrollbedrijf kun je ook rekenen op secundaire arbeidsvoorwaarden voor je personeel: opleidingsmogelijkheden, collectiviteitskortingen en een WGA-aanvullingsverzekering zijn bij Mettom bijvoorbeeld inbegrepen in het payroll tarief.

Werkgeven is echt specialistenwerk!

Mettom neemt alle bovenstaande werkzaamheden uit handen tegen één payroll tarief. Dus één factuur voor al je personeelszaken. Zeker voor startende en/of groeiende werkgevers is payroll totaal oplossing! Dit maakt werkgeven veel makkelijker. Wil je weten wat alle voordelen zijn van een samenwerking Mettom?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten