Personeelsrisico’s uitbesteden? Dat doe je Mettom!

Door personeel aan te nemen groei je sneller met je bedrijf. Toch brengt het aannemen van medewerkers ook flinke risico’s met zich mee. Denk alleen al aan het risico rondom ziekte en arbeidsongeschiktheid van je personeel en juridische risico’s als je niet helemaal op de hoogte bent van de wet- en regelgeving rondom personeel. Wil jij zorgeloos werkgeven zonder risico’s? Dan is een samenwerking Mettom iets voor jou! Met onze payrolldienstverlening kun jij je namelijk focussen op waar jij goed in bent. Dat doen wij ook!

Ontdek alles over payroll Bereken jouw tarief
WGA-aanvullingsverekering-oranje

Hoe kun je risicoloos werkgeven Mettom?

Bij het uitbesteden van je personeelszaken zou je kunnen denken aan payrolling. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payrollbedrijf krijg je te maken met een payroll constructie. Je gaat dan zelf op zoek naar personeel. Jouw medewerker komt echter juridisch gezien in dienst van Mettom: je personeel ontvangt een arbeidsovereenkomst van het ons. Je medewerker werkt exclusief bij jou en je bepaalt zelf het salaris van je medewerker. Wij zorgen onder andere voor de volgende basiswerkzaamheden:

  • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
  • Het maken en uitsturen van salarisstroken en jaaropgaves
  • Maandelijkse of wekelijkse salarisuitbetalingen
  • Ziekterisico: begeleiding en loondoorbetaling bij ziekte
  • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid
  • Ontslagprocedures

Je geeft eigenlijk alle risico’s rondom het werkgeverschap uit handen als je samenwerkt Mettom!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek
driehoek-mettom-payrolling-png-02-800x800

Wat is payroll bij Mettom?

Payroll betekent voor ons niet alleen dat we de salarisadministratie van je overnemen. Bij ons kun je rekenen op een echte samenwerking voor een vaste prijs. Wij nemen dus het juridisch werkgeverschap van je over maar je werknemer blijft alleen bij jou werkzaam. We zorgen voor arbeidscontracten en salarisstroken die juridisch gezien goed in elkaar zitten, dat het salaris van je medewerkers op tijd wordt overgemaakt, voor een adequate pensioenvoorziening voor je personeel en een deskundige en professionele begeleiding bij ziekte: jij kunt hierdoor de focus houden op waar jij goed in bent en brengt alle risico’s buiten de deur! Daarnaast zorgt Mettom voor tevreden medewerkers: we bieden naast de primaire arbeidsvoorwaarden ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, collectiviteitskortingen en een WGA-aanvullingsverzekering. Zo word jij samen Mettom de beste werkgever voor je personeel.

Bereken hier jouw payroll tarief

Payrolling: de oplossing voor jou?

Wanneer je personeel aanneemt en je wil geen risico lopen dan is een samenwerking met een payroll bedrijf zoals Mettom dus mogelijk een goede optie voor jou. Wat is payroll in jouw situatie? We vertellen je in een persoonlijk gesprek met een van onze payroll adviseurs graag wat we voor je kunnen betekenen. Wij staan voor goed werkgeverschap en we gaan graag een langdurige samenwerking met jou aan als je je hier ook in kunt vinden!

Vraag een voorstel op maat aan

Mettom ben je af van:

Verzuim

Ziekteverzuim

Mettom neemt de verplichtingen en risico’s omtrent ziekte en verzuim van jou over. Zo krijg je niet te maken met hoge verzuimkosten.

Juridisch

Wijzigende Wet- & Regelgeving

De wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is continu in beweging. Wij zijn altijd op de hoogte van wijzigingen.

Pensioen

Pensioen

Het afsluiten van een pensioenregeling is duur en vooral taaie kost. Mettom zorgt voor de aanmelding van je medewerkers en voor de pensioenafdrachten.

Administratie

Administratie

Mettom neemt het contractbeheer, de personeels- en salarisadministratie en aanmelding bij diverse instanties van je over.

"Door Mettom ben ik goedkoper uit én ben ik af van administratieve ellende. Mettom denkt en groeit mee met mijn organisatie."
"Een en professionele basis voor mijn personeel! Mettom is onze sparringpartner op het gebied van personeelszaken én ondernemerschap. Dat voelt goed!"
Mettom Payrolling is voor ons de ideale partner voor de invulling van het werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken
Payrolling is een totaaloplossing voor mijn personeelszaken, waardoor ik focus kan houden op het groeien van mijn bedrijf. Het team van Mettom staat altijd voor mij klaar!
"Wij zochten een deskundige partner voor personeelszaken en Mettom straalde dat in alles uit. Mettom maakt het 100% waar."
"Top samenwerking met de buren! Mettom denkt mee met de ontwikkeling van mijn bedrijf, het is een echte sparringspartner."

Heb jij ook behoefte aan makkelijker werkgeven?

Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek Of stuur een bericht
Kitty uitgesneden met dienblad
BMWE zorgt samen Mettom voor balans en goed werkgeverschap
Klantcase BMWE

BMWE zorgt samen Mettom voor balans en goed werkgeverschap

Jun 10, 2024 11:57:00 AM
Mettom, Fhris en Personato bundelen krachten: “Goed werkgeverschap voor iedereen”
Mettom, Fhris en Personato bundelen krachten

Mettom, Fhris en Personato bundelen krachten: “Goed werkgeverschap voor iedereen”

Jun 2, 2024 4:57:34 PM
Werkplezier ontraadseld: de sleutel tot een gelukkige werkomgeving
Werkplezier

Werkplezier ontraadseld: de sleutel tot een gelukkige werkomgeving

Apr 12, 2024 9:22:52 AM