Urenregistratie werkwijze

Op deze pagina lees je meer informatie over het aanleveren van gewerkte uren.

e-UUR

De gewerkte uren kun je invullen door een urenbriefje aan te maken. Dit doe je in e-UUR en dat navigeer je naartoe via het Mettom Portaal (tegel e-UUR). Zodra je ingelogd bent en je hebt gekozen voor e-UUR, zie je in het scherm een tegel ‘Uren invullen’. Je klikt op de tegel en selecteert vervolgens de week waarover je uren wilt indienen. Als je eenmaal een urenbriefje hebt aangemaakt, zie je deze links in het scherm staan. Zodra je op de tegel hebt geklikt kom je uit in een urenbriefje met daarin een overzicht per week en diverse weeknummers daarboven.

Urenbriefje

Op de pagina zie je ‘Uren gewerkt [normaal] 100%’ staan. Hierachter kun je in de lege velden het aantal gewerkte uren per dag invullen. Let op: achter de komma wordt met ‘normale’ decimalen gewerkt. Als je bijvoorbeeld 4 uur en 30 minuten hebt gewerkt, vul je dit in als 4,5 uur. 

Wanneer je op de knop ‘Overig’ klikt kun je eventueel een bijlage toevoegen of het aangemaakte urenbriefje verwijderen. 

Weekverloning

Krijg je per week uitbetaald? Dan kun je de uren voor jezelf per dag invullen of aan het einde van de week in één keer. Als je de uren tussendoor wilt opslaan zodat je het later kunt aanvullen, klik je in het urenbriefje linksboven op ‘Opslaan’. Als je het urenbriefje volledig hebt ingevuld klik je op ‘Aanbieden’ om het door te sturen. Jouw leidinggevende/organisatie controleert de uren en keurt deze goed, waarna de uren worden verzonden naar Mettom voor verdere verwerking. 

Jouw salaris wordt iedere vrijdag betaald. Je uren moeten iedere week op dinsdagmiddag geaccordeerd bij ons binnen zijn. Zorg er dus voor dat je jouw uren na afloop van de week zo snel mogelijk bij jouw opdrachtgever aanbiedt. Wanneer jouw uren na dinsdagmiddag bij Mettom binnen zijn gaan ze niet meer mee met de verloning en krijg je de ingediende uren pas een week later betaald.

Maandverloning

Krijg je per maand uitbetaald? Dan kun je de uren voor jezelf per dag invullen of aan het einde van de maand in één keer. Als je de uren tussendoor wilt opslaan zodat je het later kunt aanvullen, klik je in het urenbriefje linksboven op ‘Opslaan’. Als je het urenbriefje volledig hebt ingevuld klik je op ‘Aanbieden’ om het door te sturen. Jouw opdrachtgever controleert de uren en keurt deze goed, waarna de uren worden verzonden naar Mettom voor verdere verwerking. 

In de salariskalender (kleur blauw) staat per maand vermeld wanneer het salaris wordt betaald. Jouw uren moeten uiterlijk vier dagen vóór de betaaldatum binnen zijn. Na deze periode kunnen ze niet meer meegaan met de verloning. Het handigste is om je uren aan het einde van de maand meteen in te vullen. Wanneer je de rest van de maand niet meer werkt, kun je jouw uren dan ook alvast aanbieden.