Verlof aanvragen

Op deze pagina lees je meer informatie over het registreren van verlof en het inzichtelijk krijgen van je verlofsaldo. De basis hiervoor is het Mettom Portaal. Daarin vind je diverse functionaliteiten waaronder een gedeelte omtrent verlof. In deze instructie wordt nader ingegaan op toegang, verlofsaldo, verlof registeren en corrigeren.

Toegang

Het verlofportaal benader je via de volgende link. Hier log je in met de voor jou bekende gegevens. Om bij de verlofmodule te komen, klik je op de tegel ‘Verlof’.

Verlofsaldo

Jouw actuele verlofsaldo vind je rechtsonder op het verlofportaal. Wil je graag weten hoe dit saldo is opgebouwd, kijk dan op het tabblad ‘Opbouw’. Belangrijk om te weten is dat wij je verlofrecht geven op basis van het huidige kalenderjaar. Mocht je contract eerder eindigen dan de laatste dag van het kalenderjaar dan is daar rekening mee gehouden bij de totstandkoming van je saldo. 

Verlof aanvragen

Om een verlofaanvraag in te dienen klik je op de knop ‘Aanvragen’. Daardoor kom je in het formulier terecht waar je jouw verlof kunt aanvragen. Belangrijk is om hier de velden begindatum en einddatum correct te vullen en daarna het veld aantal uren te controleren.

Het systeem berekent automatisch het aantal verlofuren o.b.v. een standaardrooster. Mocht dit niet overeenkomen met jouw rooster, dan kun je altijd het aantal uren aanpassen. Voor meer informatie over de werking van het formulier, kun je op het ‘i’tje’  of het vraagteken klikken. 

Corrigeren

In het verlofportaal kun je op twee manieren verlof corrigeren. Allereerst kun je een reeds goedgekeurde verlofboeking intrekken. Dit doe je door de actieknop ‘Verlof intrekken’ te klikken. 

Daarnaast kun je ook ‘Tijd voor Tijd uren’ registreren. Dit is het verhogen van je verlofsaldo en dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je tijd voor tijd uren hebt gewerkt. Klik daarvoor op de actieknop ‘Tijd voor tijd’. 

Let op, niet voor iedereen is het registeren van ’tijd voor tijd’ mogelijk. Dit kan uitsluitend wanneer het bedrijf waarvoor jij werkt met dit soort uren.