2e succesfactor in de topsport én het ondernemerschap - Mettom

2e succesfactor in de topsport én het ondernemerschap

Eerder namen we je al mee in de eerste succesfactor in de topsport en het ondernemerschap: je Winning Team samenstellen. Vandaag nemen we je mee in een andere succesfactor in het ondernemerschap en gebruiken we de metafoor van topsport. Ook in de huidige coronatijd is het mogelijk om door te gaan met succesvol ondernemen! We zien veel paralellen tussen ondernemerschap en topsport en daarom zijn wij er trots op dat we een jonge talentvolle sporter ondersteunen in haar Olympische droom. Onze eigen Elodie Kuijper, 20 jaar, veldrijdster met de ambitie om de Van der Poel van het vrouwenveldrijden te worden, deelt met ons haar bijzondere verhalen die volgens haar bepalend zijn voor haar succes.

De afgelopen weken hebben we samen met Elodie bekeken naar de succesfactoren die zowel gelden voor topsport als het ondernemerschap. In een vijfdelige blogserie nemen we je graag mee in deze succesfactoren met in deze blog: vooropstaan in de groep.

Elodie-kuijper-succesfactoren-ondernemers-topsport

Succesfactor 2: vooropstaan in de groep

Elodie: “In het professionele vrouwenveldrijden hebben maar een paar rijders een profcontract waarmee ze zichzelf kunnen onderhouden. Iedereen probeert het, slechts sommigen halen het. Daarom moet je opvallen, nét dat extra’s brengen, of anders gezegd: vooropstaan in de groep. Alleen degenen die vooropstaan zullen het uiteindelijk gaan redden. De randvoorwaarden zijn hierin natuurlijk voor iedereen hetzelfde: je moet gewoon heel hard kunnen fietsen, regelmatig een wedstrijd winnen en laten zien dat je de commitment van het profwielrennen aan kan. Nog praktischer: je moet op een korte afstand wonen van de ploeg en daarom ben ik recent ook naar onze Belgische buren verhuisd. Na het invullen van deze randvoorwaarden doe je mee in het peloton.

Winnen!

Om eruit te springen ben ik gaan kijken wat mijn focus is om op te vallen. Mijn conclusie was simpel maar niet voor de hand liggend: winnen! Als je vaker wint  dan andere rijders maak je een grotere kans om geselecteerd te worden. Daarnaast is voor mij social media een belangrijke pijler om op te vallen. Ik heb 60K volgers, andere renners hebben dat over het algemeen niet. Ik weet dat ook dit tegenwoordig voor profploegen een belangrijke factor is.”

Rob-Toonders-Ondernemerschap-Topsport

Rob Toonders over deze succesfactor

Rob Toonders: “Toen duidelijk werd dat de coronacrisis toch wel meer zou gaan betekenen dan een paar keer per dag je handen wassen en niezen in je elleboog heb ik meteen intern aangegeven bij ons team dat juist in deze periode de punten kunnen worden verdiend. Sinds onze oprichting geloven we bij Mettom in een langdurige samenwerking met onze klanten vanuit een schouder-aan-schoudervisie.

Het verschil maken

Deze tijd leent zich er uitstekend voor om het verschil te maken en te laten zien waarom onze klanten goed zitten bij Mettom. Alleen samen komen we deze crisis te boven! Deze manier van samen met onze klanten meedenken is ons op het lijf geschreven en zorgt voor een nog steviger fundament onder de samenwerking die wij met onze klanten hebben. Ik durf wel te zeggen dat wij voor onze klanten net dat stapje extra zetten. Wanneer je als ondernemer het stapje extra zet voor je klanten is de weg naar succes gemakkelijker: jouw klanten voelen dit meteen aan en zullen jou aandragen als de partij om mee samen te werken. Mond-tot-mondreclame zorgt zo voor nieuwe klanten en succesvol ondernemerschap!”

Succesfactoren in de topsport en het ondernemerschap

In de komende weken delen we steeds een nieuwe blog met een nieuwe succesfactor die geldt voor topsport en het ondernemerschap. Eerder deelden we al een blog over succesfactor 1: je Winning Team samenstellen. Wil je nu al weten wat de rest van de succesfactoren zijn? Download dan gratis de whitepaper met de 5 succesfactoren!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten