Blogs.

Personeel uitbesteden: 5 redenen voor professionele HR

Je personeel uitbesteden: steeds meer groeiende ondernemers gaan niet zelf aan de slag met hun HR maar laten dit over aan een professionele partij. En wij vinden dat niet zo gek! Ben jij ondernemer geworden om bezig te zijn met lastige zaken die te maken hebben met het werkgeverschap? Waarschijnlijk niet. De meeste ondernemers zijn hun bedrijf begonnen om van hun passie hun beroep te maken. Dat je dan groeit met je bedrijf is een mooie bijkomstigheid, maar als dat betekent dat je personeel gaat aannemen moet je rekening houden met veel randzaken. Wij hebben daarom 5 redenen voor personeel uitbesteden!

Download het e-book over goed werkgeverschap
 
5-redenen-personeel-uitbesteden

 

5 redenen voor personeel uitbesteden in het kort

In het kort komen de redenen om je personeel uit te besteden op het volgende neer:

  • Door je HR uit te besteden kun je een serieuze kostenbesparing realiseren voor jouw bedrijf. Dit komt door schaalvergroting en het automatiseren van processen.
  • Door personeel uit te besteden heb je geen last meer van moeilijke personeelsadministratie, dit wordt gedaan door een professionele partij.
  • Personeelszaken uitbesteden zorgt voor een professionele basis voor je personeel. Voor jouw medewerkers word jij een professionele werkgever.
  • Medewerkers vinden secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker. Het kost veel geld om hier zelf in te investeren. Wanneer je jouw personeelszaken uitbesteedt, zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden soms inbegrepen in het tarief. Wanneer je werkt met een payroll constructie is dit bijvoorbeeld het geval.
  • De wet- en regelgeving omtrent werkgeverschap is ingewikkeld en aan veel verandering onderhevig. Als je jouw personeelszaken uitbesteedt hoef je hier zelf niet meer aan te denken.

Kostenbesparing door het uitbesteden van je personeel

Als je zelf personeel aanneemt zijn er verschillende instanties die je helpen om alles op orde te hebben als het gaat om jouw personeelszaken. Denk bijvoorbeeld aan salarisverwerking, het pensioen voor je medewerkers, verzuimverzekering en opleidingsmogelijkheden voor je personeel. Neem je zelf personeel in dienst? Dan moet je dit soort dingen zelf regelen. Kies je voor personeel uitbesteden? Dan is de kans groot dat dit een serieuze kostenbesparing oplevert voor jou.

Als je jouw personeelszaken uitbesteedt, betaal je één bedrag voor al jouw personeelszaken. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren!

Als je jouw personeelszaken uitbesteedt middels bijvoorbeeld een payroll constructie, betaal je één bedrag voor al jouw personeelszaken. Onder dit bedrag vallen alle werkgeverslasten, het pensioen, verzekeringen voor jouw medewerkers en allerlei andere zaken waar je waarschijnlijk nooit aan had gedacht!

Omdat bedrijven die gespecialiseerd zijn in personeelszaken hun dienstverlening op grote schaal wegzetten en omdat de processen hieromtrent verregaand geautomatiseerd zijn profiteer jij van lagere kosten dan wanneer je zelf aan de slag gaat met je personeelszaken.

Bereken jouw payrolltarief

 

personeel-uitbesteden-en-administratie

 

Personeel uitbesteden: geen last meer van administratie

Een van de belangrijkste redenen om je personeelszaken uit te besteden is het feit dat je geen last meer hebt van administratie omtrent personeel. Personeelsadministratie kost veel tijd en het vergt een hoop kennis. Iedere maand moet je weer bezig zijn met de administratie omtrent uren van je medewerkers, verlof en natuurlijk de salarisuitbetaling. Door je personeelszaken uit te besteden heb je geen omkijken meer naar deze ‘lasten’ en kun jij je bezighouden met waar jij goed in bent!

Plan een afspraak met één van onze adviseurs

 

Personeelszaken uitbesteden zorgt voor een professionele basis

Waarschijnlijk heb je geen kaas gegeten van personeelszaken. Of ben jij ondernemer geworden om alles te weten te komen over goed en professioneel werkgeverschap? Een bedrijf waaraan jij jouw personeelszaken uitbesteedt is wél ondernemer geworden vanuit een passie voor personeelszaken. Bij zo’n bedrijf weten ze als geen ander hoe je een professionele basis neer kunt zetten voor je personeel.

Denk bijvoorbeeld aan een digitaal verlofportaal, een verzuimportaal en een online portaal waar je medewerkers hun uren gemakkelijk kunnen registreren. Dit zijn allemaal zaken die horen bij professioneel werkgeverschap. En als je dat soort zaken uitbesteedt weet je zeker dat het goed geregeld is zonder dat jij je hiermee bezig hoeft te houden.

opleidingsplatform-goodhabitz

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor je personeel

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voorwaarden die jouw bedrijf voor een nieuwe medewerker interessanter maken. Ze zijn heel belangrijk als jij de beste werkgever wilt worden voor je personeel. Mensen vinden secundaire arbeidsvoorwaarden namelijk steeds belangrijker als zij gaan zoeken naar een nieuwe baan. Wanneer je jouw personeelszaken uitbesteedt met behulp van payrolling zie je dat een groot deel van de secundaire arbeidsvoorwaarden in het tarief vallen. Je hoeft hier dus én zelf niet meer over na te denken én je betaalt hier dus geen extra kosten voor.

E-book goed werkgeverschap [gratis download]

 

Als je samenwerkt met een payrollpartij zoals Mettom kun je erop rekenen dat er voor verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden wordt gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioenregeling, collectieve verzekeringen, een opleidingsportaal en een WGA-aanvullingsverzekering voor je personeel. Je hoeft je hier niet meer druk om te maken!

wet-en-regelgeving-omtrent-personeel

Geen zorgen om wijzigende wet- en regelgeving

Wist je dat de wet- en regelgeving erg ingewikkeld is en dat er vaak iets verandert? Afgelopen jaar is bijvoorbeeld de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Deze wijzigende wetgeving zorgt er niet voor dat het werkgeverschap makkelijker wordt. Er zijn nóg meer zaken waar je je over moet inlezen. Als je kiest voor personeel uitbesteden aan een professionele partij weet je zeker dat dit bedrijf goed op de hoogte is van de wet- en regelgeving en deze ook goed volgt. Ook kan een dergelijke professionele partij een adviserende rol hebben als het gaat om deze wetgeving.

Personeel uitbesteden iets voor jou?

Bij het aannemen van personeel komt een hele hoop kijken. Zeker het deel achter de schermen is ingewikkeld. Wil jij hier zelf mee bezig zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Wij denken dat jij, als leidinggevende voor je medewerker, er alles aan moet doen om de beste werkgever te worden! En als je daarvoor op de achtergrond hulp krijgt van een professionele partij, dan heb je alles beter ingericht voor je personeel!

Wil jij weten wat Mettom voor jou kan betekenen? Plan een gratis en vrijblijvende belafspraak met één van onze payrolladviseurs! We bespreken graag de mogelijkheden en horen graag waar jij als ondernemer en potentieel werkgever tegenaan loopt.