Aanbod vaste uren oproepkracht

Ben jij een oproepmedewerker bij Mettom? Dan krijg je te maken met het urenaanbod als je 12 maanden hebt gewerkt op basis van een oproepovereenkomst. Wil je hier meer over lezen? Hieronder vind je meer informatie.

Wat verwachten we van jou?

Bij Mettom houden we in de gaten of en wanneer een medewerker een urenaanbod moet krijgen. Dit is een aanbod voor vaste uren per maand. We informeren eerst jou als opdrachtgever. Jij hebt zo de mogelijkheid om het aanbod en de gevolgen hiervan met je medewerker te bespreken. Het aanbod wordt 2 weken later via het Mettom Portaal voorgelegd aan de medewerker. De medewerker kan het aanbod accepteren of afwijzen:

  • Het accepteren van deze aanpassing betekent dat de medewerker ook daadwerkelijk aan de maandelijkse urenomvang moet voldoen. Hij of zij werkt of neemt, in overleg met jou, vakantie op. De flexibiliteit wordt dus minder en er zijn meer verplichtingen.
  • De medewerker mag er ook voor kiezen om dit aanbod af te wijzen. Dit betekent dat hij of zij de huidige flexibiliteit behoudt op basis van een arbeidsovereenkomst van 0 uur per week en op de vertrouwde manier blijft werken.

Aanbod in het Mettom Portaal

Het aanbod wordt digitaal gedaan via het Mettom Portaal. De medewerker wordt per mail op de hoogte gesteld van het feit dat er een aanbod klaarstaat. De afwikkeling van het aanbod vindt plaats in het portaal zelf. Als een medewerker het aanbod accepteert, ontvangt hij of zij binnen enkele dagen een addendum op de arbeidsovereenkomst. Dit moet de medewerker ondertekenen om de wijziging naar vaste uren definitief te maken. 

Wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden

Als een medewerker akkoord gaat met een aanbod, dan is het aantal uren de enige wijziging in de arbeidsvoorwaarden die voor hem of haar van toepassing zijn. 

Veel gestelde vragen

1. Kan ik de keuze, namens mijn medewerker, aan jullie doorgeven?
Fijn dat je wilt helpen maar helaas is dit niet voldoende. De keuze moet ook altijd door de medewerker zelf in het Mettom Portaal worden bevestigd.

2. Kan de medewerker het urenaanbod ook per mail, WhatsApp of telefonisch accepteren of afwijzen?
De keuze kan alleen in het Mettom Portaal worden gemaakt.

3. De medewerker heeft aanbod geaccepteerd, wat nu?
De medewerker moet voortaan maandelijks voor de vaste uren worden ingepland.

4. De medewerker wil vakantie opnemen, hoe werkt dit?
Als de medewerker vakantie opneemt, vul je in e-UUR de vakantie-uren in bij het urenbriefje van de desbetreffende periode. Houd hierbij rekening met het vakantie-urensaldo dat een medewerker heeft.

5. Wat is het saldo vakantie-uren van mijn medewerker?
In e-UUR vind je onder de tegel ‘Reserveringsrapportage’ het saldo vakantie-uren per medewerker.

6. Help! We hebben het een tijdje geprobeerd, maar de medewerker wil toch minder werken. Is dit nog mogelijk?
Geen probleem. Op verzoek van de medewerker kunnen wij de contracturen verlagen of naar 0 uren terugzetten. Uiteraard altijd in overleg met jou als opdrachtgever.

7. De medewerker heeft het aanbod afgewezen. Geldt de keuze definitief?
Als de medewerker 12 maanden na het eerste aanbod nog in dienst is op basis van een arbeidsovereenkomst met 0 uren, doen wij opnieuw een aanbod. Uiteraard kunnen jullie tussentijd ook vaste uren overeenkomen.