Meerdere inleners e-UUR

Als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) kan het voorkomen dat je in e-UUR kunt wisselen tussen verschillende ‘rollen’. Wisselen is van belang, omdat medewerkers gefaseerd worden overgezet naar een nieuwe omgeving in e-UUR.

Rollen

Een gevolg van de WAB kan zijn dat we voor jouw organisatie een nieuwe omgeving hebben aangemaakt. De nieuwe omgeving is te herkennen aan de tag ‘2020’ die is toegevoegd aan de organisatienaam in e-UUR. Er is dan een ‘oude’ en ‘nieuwe’ omgeving.

Wisselen tussen inleners

Als er een 2020 omgeving voor jouw organisatie is aangemaakt dan heeft dit als gevolg dat je van rol kunt wisselen. 

Hoe wissel je?

Zodra je bent ingelogd in e-UUR, vind je aan de rechter bovenzijde een aantal knoppen. Een van deze knoppen zijn ’twee pijltjes’. Als je op deze pijltjes klikt, kun je van rol wisselen tussen de beschikbare omgevingen.

Zichtbaarheid medewerker(s)

Is een medewerker niet meer zichtbaar bij de ‘oude’ omgeving in een urenbriefje voor de gewenste periode, wissel dan van rol en open in de 2020 omgeving een nieuw urenbriefje voor de betreffende periode. De medewerker zal daar wel zichtbaar zijn. 

Op termijn verdwijnt de ‘oude’ omgeving en zijn al jouw medewerkers weer zichtbaar in één omgeving, zoals je dat gewend bent. Gedurende de overgangsperiode kan het zo zijn dat je de uren van een deel van de medewerkers nog bij de ‘oude’ omgeving invult en de uren van de overige medewerkers al bij de 2020 omgeving.

Toegang e-UUR

In e-UUR kun je als gebruiker namens een opdrachtgever de gewerkte uren en/of declaraties voor een medewerker invullen of goedkeuren. Het portaal e-UUR is te bereiken via het Mettom portaal of rechtstreeks. Het is het meest eenvoudig om dit via het Mettom portaal te doen, vanuit daar kun je direct door naar e-UUR zonder in te loggen.

Mettom portaal: www.mettomportaal.nl
e-UUR: www.mettom.flexportal.eu